onsdag 27. februar 2013

Mitt opphold på Lillehammer Revmatismesykehus


 Lillehammer Revmatismesykehuset



Den røde bygninge ble satt opp i 1915 og ble brukt il folk som hadde tuberkolose


Søndag 24.02.13

Jeg reiste i dag opp til Lillehammer Revmatismesykehuset med blandet følelse på hva dette oppholdet vil gi meg. Jeg ble godt tatt i mot av pleierne her, men om dette er noe for meg gjenstår å se. For de andre som er her, er her på grunn av fibromyalgi og ryggvondt.

Jeg har jo en del andre plager som Sjøgren, Fatique – kronisk tretthet og akutt artritt i tillegg, men jeg håper dette kan hjelpe meg uansett. Nå skal jeg legge meg, så klarer å stå opp til frokosten kl 08.15 i morgen.



Mandag 25.02.13

Da har jeg kommet gjennom første dagen med masse informasjon om fibromyalgi og kronisk tretthet, Hatt samtale med lege Christina Spada. Hun var en fin lege som leste meg som en åpen bok. Skulle nesten tro at hu hadde levd livet mitt på både godt og vondt.

Så har vi hatt gruppesamtale med 4 og 4, når de andre på gruppa forteller om sin plager, så er det veldig mye likt som går igjen hos oss alle. Vi må lære å sette grenser, for kroppen gjør det den blir bedt om. Må tenke om det er mulig å gjøre ting lettere.. Det er mange av dem som er her sammen med meg som har fått beskjed om at dem er late, og at det hadde vært lettere om sykdommen hadde syntes på en måte. Men det en kan si til dem som sier, så frisk å fin du virker, nå må du ha det bra  " men jeg er da ikke syk midt i trynet " Men har fått vite at Sjøgrenen ikke har forandret seg siden 2009 og det er positivt.
 
 
Tirsdag 26.02.13

 
Dag 2 med mer informasjon om fibromyalgi og kronisk tretthet. Tema mestring og muligheter. Prøver å finne en balanse i dagliglivet, familie og venner få dem til å forstå hvorfor jeg til tider ligger som et slakt og ikke orker å være med på alt der som folk som er friske kan.

Jeg må akseptere meg selv og godta at jeg ikke er 100% , det er jeg som bestemmer over livet mitt.

Jeg skal sette meg mål som jeg kan klare, men bare begynne i det små til og begynne med.

Jeg har faktisk vært i treningsalen i 1 time hvor vi lærte å varme opp med gange. Da vi var varme nok fikk vi bruke strikk som vi trente rompe, mage, rygg og lår. Så tente vi med stor ballong/ball som vi skulle bruke. Så har vi hatt foredrag av leger om sykdommen. Fibromyalgi ble godkjent sykdom i 1987. Har hatt ei fra fibromyalgi forbundet. Odal og omeng har en gruppe jeg skal søke opp, og melde meg inn i, det koster 350,- året og 500,- hvis et famile medlem melder seg sammen med meg

Har hatt en koselig kveld med muntre damer

Slik så foten min ut etter en 1 time med trening
 
 Bilde: Slik ser beinet mitt ut etter 1 time med trening... Detta kan da itte være bra vøtt
 
 
                
Onsdag 27.02.13
 
Dag 3 har gitt meg mer svar på hva som kan gjøre hverdagen min beder, tenke positivt, ta 2 -3 min hver dag hvor jeg setter meg eller leggere meg og,  trekker pusten ut og inn et par ganger og lar skuldrene slappe av.

Jeg har hatt stavgang opp ti Maihugen ca 1 km opp, så hadde vi en liten runde der, men jeg og 2 av de andre i gruppa ble hengende etter dem andre, likte ikke hu som var veilederen våres, måten hun snakket til en medpasient på, hun hadde da ikke tid til å hjelpe henne med å få av noe på staven. Jeg mener nå da at en pleier (ergoterapaut) skulle hjelpe oss je da, men nei hu strente av gåre i en fart som ikke jeg klarte å gå. Men jeg gikk kanskje 3 km til sammen med 2 andre som ikke orket den farten.

Fikk kokt torsk til middag, det var ikke så ille den, eller denne uka har jeg spist røkt kolje Æsj det var ikke godt, og i går spiste vi vegtar lasagne, har smakt bedere. frokost, lunsj og kveldsmat er godt her.




Torsdag 28.02.13

 

Dagen i dag har ikke vært så god, fikk migrene anfall på morgen gruppa (Oppmerksomhet).

Så jeg gikk å la meg nedpå senga, etter at jeg tok nesesprayen. Ellers så har jeg tatt det rolig i dag, fikk sosekjøtt til middag og semulepudding til dessert, det var kjempe godt.

Har hatt en siste samtale meg Helga, kommer til henne, hun er en god gammel dame med masse erfaring med fibromyalgi.

Skal ha sosialt samvær nå den siste kvelden, blir rart å reise i fra dem man har levd så tett inn på i en uke, men jeg gleeeeeeder meg til å komme hjem til Odarn att, savner familien min

 

Men en ting må jeg bare dele med dere, natt til i dag skjedde det noe merkelig her, jeg hadde lagt meg, så plutselig hører jeg at håndtaket på badedøra sa klikk og døra gikk opp. Jeg sto da opp for å lokke den igjen. Men etter ca 15-20 min gikk den opp i igjen, så jeg har nok ikke vært alene her tror jeg.